Kde jste: Hlavní stránkaCo je SEO popis?

Co je SEO popis?

Vydáno na blogu Testování

SEO popis je termín, který někteří používají pro meta description nebo pro text, který by měl být optimalizovaný pro vyhledávače. Nejedná se však o nejvhodnější označení. Meta description se také běžně nazývá jako "meta popis", ne však SEO popis. Fráze "SEO popis" ve skutečnosti nedává smysl.

SEO je zkratka z anglického „Search Engine Optimization“ a popis je obecné označení pro jakýkoliv text/líčení/zprávu. Ani v angličtině se nesetkáme s frází „SEO description“.

Meta description, nebo-li meta popis je krátký popisek stránky objevující se ve výsledcích vyhledávání pod titulkem a URL.

Co se týče druhého případu – označení „SEO popis“ pro optimalizovaný text, nejedná se o správné vyjádření. Texty by se neměly vytvářet „jen pro SEO“, ale pro uživatele. Měly by být informativní a užitečné. Při správném postupu lze docílit toho, aby takový text byl vhodně napsán i z hlediska SEO, a to využitím klíčových slov. Klíčová slova ale mají sloužit pro výzkum a zjištění, jaké konkrétní informace zajímají cílovou skupinu. Následně je vhodné klíčová slova využít v textu, aby byl text snáze dohledatelný. Text musí být v první řadě užitečný, čtivý a přirozený.

Termíny „SEO popis“ či „SEO text“ evokují starý přístup k psaní textů čistě kvůli SEO. V tomto přístupu nebyl na prvním místě čtenář, ale vyhledávače. Texty byly „přeoptimalizované“ nadměrným množstvím klíčových slov a jejich obsah nebyl kvalitní.

Bohužel i dnes se s tímto přístupem můžeme setkat u rádoby „SEO odborníků“.

 

Doporučte tento článek přátelům Nechte si zasílat čtrnáctidenní přehled našich článků na e-mail

Přečtěte si další články k tématu

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Už jen krůček a pomůžeme vám vydělávat.

Domluvit konzultaci