Kde jste: Hlavní stránkaRobert Němec v Týden.cz o Black Friday: Co chybí českým obchodníkům?

Robert Němec v Týden.cz o Black Friday: Co chybí českým obchodníkům?

|

Ředitel marketingové a digitální agentury RobertNemec.com srovnává pro Týden.cz rozdíl mezi americkým a českým Black Friday.

Zájem o nákupní svátek Black Friday byl u českých internetových obchodů opravdu velký. Do akce se zapojily například velké internetové obchody Alza.cz, Kasa.cz, CZC.cz, Mall.cz, obchody iStyle či Conrad Electronic.

„Čeští obchodníci nakupují kvůli malému trhu v menších objemech než jejich západní kolegové,“ uvedl Robert Němec, jehož agentura připravuje pro klienty marketingové strategie, SEO, public relations, emailový marketing nebo PPC kampaně ve vyhledávačích.

„Dostávají tak menší marže a mohou tedy nabízet i menší slevy. Navíc často nedokáží nakupovat přímo u výrobců, ale musí nakupovat u prostředníků v okolních zemích, čímž se jejich marže ještě snižuje.“

Podle jeho slov českým obchodníkům chybí mentalita provozovatelů kasín: Nalákat zákazníky, kteří si myslí, že vydělají. Ale ve skutečnosti je nepustit, dokud u nich zákazníci nenechají všechny své peníze. A být natolik mazaní, že je to vždy obchodník, který vydělává.

„A nejsme dobří svůdci. Obchodník musí být jako svůdce, které svádí holku. A i když ona moc dobře ví, že on je potvora, tak se jí to líbí,“ přirovnává Robert Němec.

Přečtěte si celý článek

Nechte si posílat přehled našich článků na e-mail


Nejnovější články k tématu

Už jen krůček a pomůžeme vám vydělávat.

Domluvit konzultaci